[email protected]

je kunt ons altijd mailen

085-4017165

je kunt ons altijd bellen

Een ochtend in een Smart Home

Niets is zo fijn als een boek lezen en compleet opgaan in één van de personages. Hetzelfde heb ik met films en series. De belevenis is soms zo écht, dat je ook het personage even bent. Even hè, alleen in je gedachten. Zal ik je ook eens meenemen in een meeslepend verhaal? En stel je dan gewoon eens voor dat jij het bent. Wedden dat je dan in de wereld van dit personage wilt wonen? Ik zal het niet al te spannend maken, maar hier komt ie. Enjoy!

 

Nee, ik ga geen boek schrijven. Ieder zijn ding en een boek schrijven is niet de mijne. Maar ik wil je wel laten ervaren hoe het is om op te staan in een Smart Home. Een wat? Waarschijnlijk weet je het wel, anders ben je niet hier bij Slimmer Wonen. Een Smart Home is een huis waar een groot gedeelte van je apparaten elektrisch op afstand of van tevoren bedienbaar zijn. En aangezien je meer apparaten in huis gebruikt dan je denkt, kan dat onwijs handig zijn. Maar dus, zo gaat de ochtend bij een Smart Home eigenaar.

 

07:00 uur: de rolgordijnen en gordijnen van de slaapkamer gaan open. Tijd om op te staan. Op de achtergrond hoor je zachtjes de muziek van Tino Martin. Gisterenavond had je namelijk ineens het ingenieuze plan op te staan met heerlijke meezing muziek. De dag voor het weekend moet je feestelijk beginnen, toch?

07:15 uur: klopt, ook in een Smart Home kan je snoozen. Al zijn de lampen in de tussentijd al wel wat feller gaan schijnen. Het mag dan al wel bijna helemaal licht zijn buiten, het is zonder de lampen nog aardedonker op de slaapkamer.

07:16 uur: nog even vermelden dat ik nog geen knopje heb aangeraakt. Ja, die van de wekker: een snoozeknop gaat niet vanzelf uit.

07:40 uur: fris gedoucht en volledig klaar voor de ochtend loop je naar beneden. Alles zit nog potdicht, je benedenverdieping is nog niet wakker. Alleen je thermostaat is een half uur eerder al lekker opgewarmd tot zo’n 20 graden. De rest kan je wakker maken op verschillende manieren. Zin om op een knop te drukken? Dan pak je de eerste schakelaar naast je deur. De meest rechter is voor je ochtend scenario. Klaar voor? Gordijnen gaan open, raamdecoratie omhoog, paar lampen aan (niet te fel, je zit nog niet op kantoor) en de tv gaat aan met het RTL-nieuws (je moet wel bijblijven).

07:45 uur: nee, de koffie zet je zelf. Al ligt er gelukkig wel genoeg eten in de koelkast. Jij hebt namelijk een slimme koelkast die een boodschappenlijstje voor je maakt. Handig toch?

08:00 uur: je hebt met een collega afgesproken dat je samen gaat rijden. Hij zal zo wel komen, al heeft ie er een handje van om net iets te laat te komen. Ach die laatkomers, dat zijn de leukste mensen ?

08:03 uur: je Ring deurbel gaat. Op je tablet zie je wie er voor de deur staat. Kijk, daar is ie: Henk. Je laat via je tablet, op spraak natuurlijk, weten dat je eraan komt.

08:05 uur: jas aan, tas met laptop in de aanslag en je mag weg. Nog even je Google Home het commando geven om het ‘overdag’ scenario in te schakelen en je kunt gaan.

08:06 uur: ‘Overdag’ scenario start: je raamdecoratie gaat weer iets dicht. Lampen gaan uit, net als je tv. Verwarming gaat zachter en je bent klaar om te gaan. Dag Smart Home.

 

Of toch niet?

 

10:30 uur: terwijl jij lekker van vergadering naar vergadering gaat loopt de temperatuur buiten mooi op. De zon heeft zijn weg weer gevonden. Gelukkig heb jij je raamdecoratie gekoppeld aan een weer-app. Je huis wéét dus gewoon dat hitte binnen kan komen. Dat wilt jouw huis niet. En jij ook niet. De meute gaat dus dicht; je raamdecoratie én je gordijnen. Zo blijft het lekker koel in huis.

 

En ja, dan heb je de ochtend wel een beetje gehad in je Smart Home. Smart hè? Zelf ervaren? Kan! Gewoon een afspraak maken met Slimmer Wonen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.