[email protected]

je kunt ons altijd mailen

085-4017165

je kunt ons altijd bellen

Slimmer Wonen op tv ?

Heb je ons gezien? Afgelopen zondag (22 november) had Sean, de Slimmer Wonen expert, een rolletje in de vtwonen ‘weer verliefd op je huis’ aflevering in Utrecht. Door één van onze partners mocht Slimmer Wonen een systeem plaatsen bij de bewoners Miriam en Perry. Allereerst gericht op de raamdecoratie. In deze aflevering is gekozen voor houten horizontale jaloezieën van Luxaflex® met een het elektrische systeem Powerview®. Bij Powerview® zit er een motortje in de bak waarmee je de jaloezieën op afstand kunt bedienen. Ook hebben het Fibaro smart home systeem gebruikt voor als basis voor de slimme aansturing van het huis.

Raamdecoratie bedienen

En dat bedienen kan door Slimmer Wonen natuurlijk op vele slimme manieren. Niet alleen met de afstandsbediening (hub), maar ook met je smartphone, op spraak en met een slimme schakelaar. Sean heeft zelfs een voorproefje gegeven als het gaat om spraak. Daarvoor heeft hij eerst een scenario aangemaakt. Met de benaming ‘maak het gezellig’ hoeft hij dat alleen aan Google te vragen. Je moet dan natuurlijk wel je systeem ook met je Google Home koppelen. Volgens Sean is het ‘gezellig maken’ de jaloezieën en gordijnen te sluiten. Dat alles met het ultra slimme Fibaro systeem. Maar er is meer…

Slimme verlichting

Want niet alleen de raamdecoratie is elektrisch bedienbaar, ook de verlichting is slim aangesloten. Om de bestaande lampen smart te maken hebben we slimme Fibaro inbouwdimmers gebruikt. Voor de losse lampen slimme tussenstekkers. En om het helemaal af te maken hebben we de lelijke crème witte semi-glanzende schakelaars vervangen door strakke mat zwarte schakelaars van Busch-Jaeger, uit de Future Linear lijn. Met deze slimme lampen kan je op commando of ook in scenario’s je verlichting besturen. Wil jij dat om 17:00 uur ’s avonds je verlichting aangaat? Dan kan je dat instellen. Hetzelfde geldt voor het uitschakelen. Mooi moment om op een vast tijdstip naar bed te gaan. Ook kan je ze natuurlijk per moment inschakelen. Thuiswerkdag op een regenachtige dag? Volle bak de lampen aan. Of een romantisch avondje op de planning? Praat met Google en maak het romantisch. Net als het ‘gezellig maken’ van Sean in het huis van Miriam & Perry. Daar zijn namelijk naast de raamdecoratie ook de verlichting op aangesloten.

 

Inmiddels in Sean, na de opnames van de aflevering, weer bij het stel geweest om het huis nog slimmer te maken. Denk aan goede Wifi (het begin van je smart home) en de slimme schakelaars. Wil jij ook een sfeervol huis met slimme apparatuur? Kan hè, gewoon een afspraak plannen met Sean.

Slimmer Wonen op tv

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.