[email protected]

je kunt ons altijd mailen

085-4017165

je kunt ons altijd bellen

vtwonen afl. 4 – Bergschenhoek

Voor deze aflevering van vtwonen Weer verliefd op je huis zijn we in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek. Samen met styliste Fietje Bruijn en woninginrichter Woninginrichting-aanhuis.nl mogen we aan de slag om de woonkamer en keuken van Bengt en Priscilla een upgrade te geven.

Fibaro Smart Home systeem

We beginnen met het Smart Home systeem van Fibaro waarmee we de verlichting en elektrische vloerverwarming gaan aansturen. Het Fibaro systeem is een draadloos Smart Home systeem waarmee een heel huis aangestuurd kan worden, van verlichting en verwarming tot bijvoorbeeld slimme deursloten en tuinberegening. Voor Bengt en Priscilla hebben de Home Center 3 Lite gekozen in combinatie met slimme dimmers, draadloze thermostaten en aansturing van de vloerverwarming.

Slimme verlichting

Wil je sfeer in huis dan is goede verlichting onontbeerlijk. Fietje heeft al een prachtig ontwerp gemaakt voor het interieur waarbij we gebruik gaan maken van mooie hanglampen, staande lampen en de bestaande spots in de koof. Aan ons de taak om het een stuk slimmer te maken. Daarvoor monteren we slimme inbouwdimmers van Fibaro. Deze plaatsen we achter de schakelaars, onzichtbaar dus, maar wel zeer functioneel. Je kan ze namelijk met de app, stem, afstandsbediening én de lichtschakelaar zelf bedienen.

Busch-Jaeger Future Linear schakelmateriaal

Aangezien we toch al de slimme dimmers gaan plaatsen achter de schakelaars is dat een mooi moment om ook het schakelmateriaal te vervangen door wat fraaiers. In overleg met Fietje is gekozen voor de mat witte uitvoering van de Future Linear lijn van Busch-Jaeger.  Behalve modern en strak vormgegeven ook nog eens duurzaam. Deze lijn heeft namelijk het duurzaamheidscertificaat ‘Cradle to Cradle Certified™ Basic’ gekregen.

Elektrische vloerverwarming van Zondergas.nu

Het team van zondergas.nu heeft voor Bengt en Priscilla elektrische vloerverwarming aangelegd. Die gaan we natuurlijk ook slim aansturen. Daarvoor gebruiken we draadloze thermostaten in combinatie met slimme aansturing van de vloerverwarming. Behalve dat het een mooie stap is richting gasloos wonen leent elektrische vloerverwarming zich bij uitstek voor slimme aansturing. De vloerverwarming warmt namelijk snel op waardoor je heel gericht kan verwarmen. Aangenaam warm in de ochtend en als iedereen dan de deur uit is kan ie een stuk koeler zodat je flink energie kan besparen. Bengt en Priscilla kunnen de verwarming (en verlichting) op afstand via de app besturen. Zijn ze een keer eerder thuis van het werk, of komt oma oppassen, dan kunnen ze de verwarming heel eenvoudig bijregelen. Zo zitten ze nooit meer in de kou of stoken ze onnodig.

Meer weten?

We hebben nog maar enkele opties laten zien, wil je meer weten of ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Neem dan contact met ons op of bezoek een van onze showrooms, wij staan voor je klaar.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.