[email protected]

je kunt ons altijd mailen

085-4017165

je kunt ons altijd bellen

vtwonen afl. 5 – Odijk

Deze aflevering brengt ons in Odijk, we zijn op bezoek in het huis van Wilbert en Elise. Een mooie vrijstaande woning in een doodlopend hofje met veel groen. Wilbert houdt wel van smart, ze hebben al wat slimme producten in huis maar nog niets in de woonkamer en keuken. Een mooie taak voor ons om daar verandering in aan te brengen!

Fibaro Smart Home systeem

Ook deze aflevering pakken we de verlichting en verwarming aan. We installeren het Smart Home systeem van Fibaro waarmee we de verlichting en elektrische vloerverwarming gaan aansturen. Met het Fibaro systeem krijgen de bewoners een flexibel en uitbreidbaar draadloos Smart Home systeem in huis waarmee ze behalve verlichting en verwarming ook camera’s en Sonos kunnen bedienen. We hebben de Home Center 3 Lite meegenomen, deze gateway is het slimme digitale brein van het huis. In combinatie met draadloze thermostaten, aansturing van de vloerverwarming én inbouw dimmers sturen we zo alle onderdelen aan.

Busch-Jaeger Axcent schakelmateriaal

Als eerste vervangen we het schakelmateriaal. Wilbert en Elise hadden in de keuken ander materiaal dan in woonkamer. Dat gaan we in lijn met elkaar brengen. In samenspraak met stylist Frans Uyterlinde hebben we dit keer gekozen voor de Busch-axcent serie van Busch-Jaeger, in de kleur maison-beige met studiowit binnenwerk, uitgevoerd in hoogglans. Normaliter zijn wij geen (grote) fan van beige schakelmateriaal maar deze combi oogt prachtig op de wanden.

Slimme verlichting

Zonder verlichting geen sfeer. Niet voor niets is slimme verlichting een van de populairste opties in huis. Dankzij de slimme inbouwdimmers en tussenstekkers van Fibaro kunnen we elke lamp in de woonkamer en keuken bedienen met het Smart Home systeem. De spots in de keuken, de hanglampen boven de eettafel en de staande lampen in de woonkamer zijn aangesloten. Het mooie is dat we geen lampen hoeven te vervangen. Doordat we de schakelaar slim maken en niet de lampen heb je volledige vrijheid in de keuze van de verlichting. Zo had Frans als leuk detail een hangend aapje met een kleine lamp in zijn hand meegenomen. Met de slimme stekker van Fibaro hebben we deze op het smart systeem aangesloten.

Elektrische vloerverwarming van Zondergas.nu

Zondergas.nu heeft ook deze aflevering de elektrische vloerverwarming aangelegd. Die sturen we met het smart systeem aan middels draadloze thermostaten en slimme compacte aansturingen die in een kleine behuizing in de plint wordt gemonteerd. De vloerverwarming warmt snel op waardoor we heel flexibel kunnen verwarmen. We hebben voor elke dag een slim verwarmingsschema ingesteld waarmee we verdeeld over vier dagdelen de verwarming kunnen controleren. Het systeem kan overigens ook met een druk op de knop in afwezig- of vakantiestand gezet worden. Dan wordt de temperatuur verlaagd naar een spaarstand zodat het huis zo energiezuinig mogelijk is, slim toch?

Meer weten?

We hebben nog maar enkele opties laten zien, wil je meer weten of ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Neem dan contact met ons op of bezoek een van onze showrooms, wij staan voor je klaar.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.