[email protected]

je kunt ons altijd mailen

085-4017165

je kunt ons altijd bellen

Smarthomeproducten bedienen we het liefst op deze manier

Bij Slimmer Wonen vinden we het heerlijk om te lezen hoe de wereld zich steeds meer verdiept in een Smart Home. Steeds meer mensen maken er, of het nu grootst aangepakt is of maar met één apparaat, gebruik van. Zelfs 42% van de huishoudens. Maar hoe maken we er gebruik van? Hoe besturen we het liefst onze gordijnen, raamdecoratie, verlichting, verwarming… (ik kan nog wel even doorgaan).

Bedienen met je smartphone

Uit de Smart Home Monitor van onderzoeksbureau Multiscope zijn ze erachter gekomen dat we het liefst onze smarthomeproducten bedienen met onze smartphone. En zeg nou zelf, die hebben we toch het meeste in onze hand 😉 Zelfs 4 op de 10 Nederlanders geven daar de voorkeur aan. En ook al zijn ze superhandig, de slimme speakers zijn nog niet heel populair. Met maar 6% van de mensen die er gebruik van maken.

‘Knopjes’ drukken

Zelfs de afstandsbediening en de tablet zijn populairder dan een slimme speaker. Conclusie is wel dat we nog niet zo ‘wild’ zijn van de spraakcommando’s. Knopjes drukken is blijkbaar een handeling waar we beter in zijn. Hoe je je smartproducten ook bedient, het is altijd beter dan opstaan en een grotere handeling verrichten.

Populaire smarthomeproducten

Wat ook mooi is om te weten zijn de populaire smarthomeproducten. Slimme thermostaten staan bovenaan met 21%. De speakers, zoals de Sonos komt daarachteraan met 19%. Zo’n 17% heeft slimme verlichting in huis, 13% slimme schakelaars en 10% beveiligingscamera’s.

Maak een afspraak

Wil jij nou ook slimme producten in huis, alleen weet je echt niet hoe en heb je nog geen plan hoe je ze wilt bedienen? Maak dan een afspraak en we helpen je. Want je kan wel mee met de massa, je moet je huis zo inrichten dat het bij jou past. En daar horen ook je slimme voorkeuren bij.

 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.