[email protected]

je kunt ons altijd mailen

085-4017165

je kunt ons altijd bellen

Fibaro smart home systemen

Tegenwoordig maken wij steeds meer gebruik van domotica systemen. Fibaro is gespecialiseerd in smart home systemen voor thuis.

Smart home oplossingen kunnen met de apparaten en het totaalsystemen van Fibaro makkelijk gerealiseerd worden. Daarbij zijn Fibaro apparaten niet alleen van hoogste kwaliteit en precisie. Dankzij de uitstekende hardware zijn Fibaro producten betrouwbaar en bovendien ook mooi om naar te kijken.

Het design is modern en minimalistisch waardoor de schakelaars, dimmers of controllers onopvallend zijn en in elk interieur passen.

De apparaten van Fibaro zijn niet alleen functioneel maar ook stijlvol.

Het mooie design past in ieder interieur. 

Het assortiment bestaat uit hoogwaardige apparaten en onderdelen die voor thuisautomatisering essentieel zijn:

 • Fibaro Walli: lichtschakelaars en stopcontacten met smart home functie
 • Fibaro Home Center 3: het centrale apparaat voor alle smart home functies in huis
 • Fibaro Dimmer 2: een module voor lichtsterkte regeling
 • Fibaro Switches: modules voor het in- of uitzetten van elektrische apparaten en licht
 • Fibaro RGBW Controller 2: voor het aanpassen van de lichtkleur en lichtsterkte in huis
 • Fibaro Wall Plug: slimme schakelaar, meet energieverbruik van elektrische apparaten 

Fibaro combineren met andere systemen

Natuurlijk is het smart home systeem van Fibaro met bekende systemen te combineren. Zo werken de slimme apparaten van dit merk ook prima in combinatie met SmartThings of Apple HomeKit bijvoorbeeld. Een smart home professional kan je adviseren rond de mogelijkheden voor slimme oplossingen en combinaties bij jou thuis.  

Maar wat kunnen slimme apparaten precies voor je betekenen? Waar levert een Fibaro systeem energiebesparing, veiligheid of comfort op? Praktische voorbeelden en dagelijkse situaties die makkelijker verlopen hebben wij hier voor je samengevat.

Laat je verrassen welke taken in huis je straks allemaal niet meer zelf uit hoeft te voeren. Leuk om alvast te fantaseren wat je allemaal kan doen in die uren tijdwinst… Wij van Slimmer Wonen realiseren graag jouw smart home met Fibaro toepassingen.

Slimme verlichting in en rond huis

Stiekem hebben wij in onze woning best veel lampen. En die mogen ’s avonds allemaal uitgezet worden. Hoe fijn is het als dit automatisch gaat, dankzij de smart home oplossingen van Fibaro.

En wanneer we eenmaal bezig zijn met intelligente oplossingen – laat het licht op de badkamer automatisch inschakelen wanneer je midden in de nacht naar de wc moet. Ben je niet klaar wakker maar is de badkamer, en als je wilt de weg ernaar toe aangenaam verlicht.

Wanneer je jouw verlichting via een app op je smartphone kan bedienen hoef jij je ook nooit meer af te vragen of je de lamp in de hal wel uit hebt gezet toen je ’s ochtends gauw de deur uit liep. En zo bestuur je niet alleen de lampen in elke kamer via je mobieltje, ook de verlichting rond je tv.

Maak van je woonkamer of slaapkamer met een druk op de knop een bioscoop. Pas met een swipe op je mobieltje de verlichting aan naar setting “cinema” en je zit relaxed op je bank, de verlichting in de woonkamer kleurt mee met de film en op de overige plekken in huis staat juist geen lamp meer te branden. Popcorn en chips erbij, drankje en genieten van je Netflix serie of sportwedstrijd. 

Smart home poorten, rolluiken en raamdecoratie

Je wekker gaat af en de raambekleding gaat open – goedemorgen sunshine! En natuurlijk gaan de rolluiken automatisch dicht op vaste tijden, bijvoorbeeld ’s avonds na 21 uur. Wist je dat je dit ook kan koppelen aan het weer?

Stel het wordt warmer dan 20 graden dan wordt je zonwering geactiveerd. Is het in de winter kouder dan een bepaalde temperatuur dan beperk je het warmteverlies via de ramen wanneer de rolluiken automatisch dicht gaan. 

Naast veiligheid en een bezuiniging op energie heeft raamdecoratie die je via je smartphone kan bedienen nog een extra voordeel. Je ligt op de bank, lekker in relax-modus, en je doet je elektrische rolgordijnen of plissés dicht zonder dat je van de bank af moet komen. Even de app openen op je mobieltje, wat swipen en klaar. Heerlijk, dit willen wij allemaal toch?

Energiezuinig je woning verwarmen en koelen

Een van de meest bekende domotica systemen is de slimme thermostaat. Niet alleen de temperatuur in huis kan je via een smart home apparaat automatisch besturen. Ook de luchtkwaliteit, de ventilatie en je airco bestuur je makkelijk op afstand.

Voordelen? Naast het perfecte klimaat in huis bespaar je op je energierekening, want je zet de apparaten afhankelijk van het weer en de buitentemperatuur in. Bovendien kan het systeem bevriezing bij afwezigheid voorkomen, lekkages signaleren en het gehalte aan koolmonoxide in de kamer bewaken. Veel voordelen die voor extra veiligheid en een gezond ruimteklimaat zorgen. 

Van home cinema tot automatisch sluitende deuren

Via domotica apparaten, oftewel slimme apparaten, kan je veel taken in huis automatisch laten verlopen. Technisch gezien hebben wij het over controllers, sensoren, dimmers en besturingssystemen. Voorbeeld graag? Er zijn heel veel taken die je door automatiseringssystemen in huis kan laten uitvoeren:

 • De robot stofzuiger draait tijdens jou afwezigheid schoonmaak rondjes.
 • Je wasmachine en vaatwasser draaien tijdens daluren in de nacht.
 • Via het woord “bioscoop” zet Alexa jouw woonkamer verlichting in bioscoop modus, zet ze de tv aan en de luidsprekers staan automatisch op dolby surround
 • De radio begint te spelen wanneer je de kamer binnen loopt
 • De voetbalwedstrijd of Formule1 op tv begint automatisch via een tijdschema
 • Je droger kan niet oververhit raken dankzij een warmte controller
 • Voor noodsituaties heb je een alarmknop die je indrukt en een melding activeert
 • Via bewegingssensoren openen en sluiten deuren automatisch

 

Deze taken, die je door domotica systemen kan laten uitvoeren zorgen voor veel comfort. Naast het gemak en de sfeer geven smart home apparaten ook een hogere mate aan veiligheid thuis en levert gerichte inzet van stroom je een jaarlijkse energiebesparing op.  

Advies rond smart home toepassingen of installeren van een Fibaro systeem? 

Graag! Samen bespreken wij de huidige situatie bij jou thuis en kijken wij naar smart home oplossingen voor extra comfort, energiebesparing en een slimme woning. 

Neem nu contact met jouw Slimmer Wonen expert voor vrijblijvend advies. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.